A la bomba de l’oli de la fresadora Schaublin 13 li cal un manteniment. Ara que el diposit d’oli és buit i és fàcil de treure és un bon moment.

La bomba té un disseny molt senzill. Per fer manteniment només cal canviar les tres tòriques. Dues són la junta entre el cos de la bomba i el dipòsit d’oli i eviten les fugues d’oli pels punts on s’insereix la bomba al dipòsit. La tercera, que és més interessant, és la junta del pistó de la bomba. Per canviar-la cal alliberar el pistó, que està retingut per un passador. El passador es pot empènyer amb un punxó a través d’un forat en el cos de la bomba i travesant el pistó per un forat passant que cal alinear prèviament. Les fotos de després mostren la manera. Les mides correctes de les tòriques estan tabulades a blog entry about o-rings.

La següent foto mostra el forat pel que s’empeny el passador.

Després d’alinear el forat passant del pistó, es pot empènyer el passador:

Aquí es pot veure una vista explosionada de la bomba. Observeu una de les dues vàlvules de bola que van dins del pistó.