En aquest post parlem de com recuperar l’aspecte original de la fresadora Schaublin 13. Ho farem mirant de preservar els colors i les distribucions originals i, fins a cert punt, la pintura original sempre que sigui possible. L’estat del recobriment de la fresadora Schaublin La màquina té un esquema de tres colors. Hi ha un recobriment «intern» que s’utilitza per protegir els interiors no visibles: l’interior de la columna, les cares internes del davantal i la taula, etc.

Continua llegint

Les màquines de cosir antigues són una joia: robustes, elegants, efectives i útils. Reconstruir-les, però, no és senzill. Els cargols que usen, particularment, són fabricats a mida seguint normes antigues o simplement segons el fabricant decidia. Aquesta nota és una petita història sobre un cargol d’una màquina Singer.

Continua llegint

Temps enrera vaig trobar en algun lloc una nota tècnica de Deckel prou interesant sobre el treball a la fresadora universal amb el capçal de mortasar. Com penso que pot ser d’interès general el comparteixo tot seguit: Deckel Butlletin technique 2/72: «Travaux de mortaisage sur machines FP»

Continua llegint

Per diverses raons, necessitava fer uns forats de diàmetres no convencionals en uns eixos. Al taller hi ha un utillatge universal Reglus per aquest tipus de feines, però no hi havia les guies de la mida escaient. Aquest article explica com es van fer unes guies de foradar a mida per l’utillatge Reglus.

Continua llegint

Entre altres feines de restauració, una feina fonamental en el torn Leinen és l’acabat estètic. El procés de restauració estètic és laboriós si es vol un acabat durable, fidel i de primera qualitat. Essencialment comporta les següents tasques:

  • Neteja, desoxidat i polit de les superfícies descobertes: manetes, volants, superfícies lluents, etc.
  • Preparat i repintat de les superfícies pintades originals.

Continua llegint

Foto de l'autor

sBs

An unusual computer engineer working on dirty and greasy machines

Catalonia